Hollands kasteel in Spanje

A compact holiday home (80m²) featuring six private rooms with exclusive views. All rooms are connected by a stair maze in the wide castle like wall. The communal deck is surrounded by a moat. Underneath the deck, bathroom and theater look out on this glittering wall of poolwater.

• Almeria Cabo de Gata, Españia / study case with prof. Harm Scholtens

 

// Concept: Een Spaans kasteel met slotgracht.
De uitdaging van dit project is de maximale 80m² grondoppervlakte in combinatie met een uitgebreid programma van eisen. Een vakantiehuis voor 6 personen afsluitbaar met één sleutel, met zes privé ruimtes, een zwembad, een buitenkeuken en een entertainment ruimte.
De façade lijkt bij aankomst nog het meest op een dikke kasteelmuur, onneembaar afgebogen. Eén enkele deur, na een smalle brug, geeft toegang tot het skelet van de meters dikke muur: het trappenhuis, dat alle 9 ruimtes aan zeezijde met elkaar verbind.
Aan de zeezijde van de wit gestucte muur steken zes cabines op verschillende hoogte in het volume. De met hout beklede cabines kijken elk onder een andere hoek over het landschap uit. Ze vormen samen een plafond en creëren schaduw voor de gezamenlijke buitenruimte.
Het grote terras met de buitenkeuken wordt omringd door een lang gebogen gracht. Dit zwembad is zo diep als de algemene ruimtes onder het terras hoog zijn. De badkamer en mediaruimte die zich hier bevinden, gebruiken het licht dat door het water naar binnen valt.

Advertisements

About Desiree Kerklaan

research and craft in art and design
%d bloggers like this: