Sandcomb refugee tent

 

Nominated for Rotterdam Drempelprijs of Design 2009.
‘Meet’ is designed with the Sandcomb principle. The aim is for it to be a localy produced and selfbuild refugee tent.

// Een tent speciaal ontworpen voor het vluchtelingenkamp Kounoungo in Tjaad. Een tent die binnen een paar uur een ontmoetingsplek voor kinderen en ouders kan vormen. ‘Meet’ is een klein en licht pakket dat, door zijn honingraatstructuur, kan uitvouwen tot een volledige muur. De vluchtelingen kunnen zelf een vorm uitzetten en vullen met zand uit de omgeving, Hierdoor ontstaat een stevige, koele en veilige ruimte. De lage delen van de Sandcomb-muur fungeren als zitting.
Speciaal voor ‘Meet’ is er in de traditie van de Bedoeïenen een spandak ontworpen van wol. De spanbogen voor dit schaduwdak steken in de gevulde honingraten. Meet wil volgens de UNHCR richtlijnen een lokaal produceerbaar en toch mooi vormgegeven product zijn, dat hergebruikt kan worden door de vluchtelingen in hun eigen dorp.

• 2009 / Nominated Rotterdam Drempelprijs of Design 2009 / exhibited at First View expo, Rotterdam / final thesis project Academy of Art 

Advertisements

About Desiree Kerklaan

research and craft in art and design
%d bloggers like this: