Fashion Free

Van 20 december t/m 18 januari waren in Museum Boijmans Van Beuningen de ontwerpen te zien van veertien ontwerpers die meededen aan de Open Call uitgeschreven in samenwerking met GLAMCULT.
// Dit ruimtelijke honingraatontwerp van Desiree Kerklaan is ontstaan vanuit een fascinatie voor patronen omwerken naar volumes.

• Installatie Museum Boijmans van Beuningen, Modewedstrijd ‘The Future of Fashion is Now’ 

De Open Call maakte deel uit van het publieksprogramma van de tentoonstelling ‘The Future of Fashion is Now’. De Open Call riep ontwerpers – zowel professionals als amateurs – op om zelf vorm te geven aan hun visie op de toekomst van de mode. Hierop stuurden 130 ontwerpers een (schets)ontwerp in, waaruit 14 werden geselecteerd voor een presentatie in de Kunst Studio, de educatieve ruimte van het museum. De Open Call werd georganiseerd in samenwerking met mediapartner Glamcult. In de jury namen plaats: Han Nefkens (Han Nefkens Fashion on the Edge), José Teunissen (gastconservator The Future of Fashion is Now), Antoine Peters (ontwerper), Rogier Vlaming (hoofdredacteur Glamcult), Ricarda Bigolin (ontwerper) en Johannes Offerhaus (student ArtEZ, winnaar van de modewedstrijd die Museum Boijmans Van Beuningen in 2009 organiseerde).

Advertisements

About Desiree Kerklaan

research and craft in art and design
%d bloggers like this: